En kølle af dimensioner - kalkun i fransk freestyle

I bedste Asterix & Obelix-style snublede jeg den anden dag over et par kalkunlår i køledisken. Når jeg ser et par overdimensionerede køller som disse, bliver jeg altid lidt fascineret. Sådan er det jo bare, når vi ser noget, der enten er ekstremt mini (dukkehuse, hello!) - eller rigtig rigtig stort - som fx kalkunlår, vi jo godt kan være enige om er kyllingernes svar på Foghorn.

Og så skulle jeg have de forvoksede køller i ovnen. Da jeg ikke havde en gryde, der kunne rumme de to kæmpelår, tænkte jeg - hey, så bruger vi da bare en stegepose!


En stegepose er noget så fantastisk. Det er måske endnu mere en svedepose til kød, men husk lige at giv den et par huller i taget, så lidt af dampen kan komme ud, ikk'å?!

Ned i posen smed jeg en god portion løg og hvidløg, salt, peber og en solid omgang herbes de provence - i ægte fransk freestyle:


Damphytten blev smækket i en bradepande og fyldt op med 2-3 dl vand i bunden (ja, i posen altså). Der skal jo være noget til at give damp forstås... ;-)
Jeg havde valgt en stegepose til dyr op til 5 kg - den var rigelig her... Ligesom den berømte Römertopf sagtens ville kunne redde dagen ligeså.
Og så var det ellers ind i ovnen, der gjorde sit arbejde godt.

Da dyret kom ud på tallerkenen efter 70 minutter, gik jeg straks til angreb på det - men ak. Pludselig huskede jeg, hvorfor kræet skulle have omkring 2 timer i ovnen... For kødet var godt nok velsmagende - men meget sejt at få af benene. Ærgerligt da det ellers er særdeles velsmagende, især med godt brød, kålsalat og en god ØL til at klare sig igennem.


I ren *facepalm* protest spiste jeg næsten intet af køllen, for var for sur på mig selv over jeg havde glemt at give basserne nok timer. Fandme frustrerende no end altså.

Men - kast jer ud i det! Hvis I ser sådan to køllebasser, så give them a shot. I vil ikke fortryde det. Men husk for saten at give den nok.... Mindst to timer!Kommentarer