Sikke noget lakrids-svineri!

Jeg har i umindelige tider haft lyst til at benytte mig af en af mine egne opskrifter fra lakridsens verden, nemlig skinke med lakrids-glasering. Da jeg igår havde fanget mig en billet til Danmarks første Lakridsfestival, så var det helt oplagt at fortsætte det sorte arbejde...

Da jeg idag havde lidt tid til overs (tak, jobsøgningskursus...), var der ingen undskyldning for IKKE at prøve det her guf af. Som sagt så gjort - og jeg hældte lige dele farin, sennep og salt lakridssirup op i en skål:Nej - sådan har du aldrig fået den før, det vil jeg godt vædde med... *grynt grynt* :P

Den helt igennem vidunderlige blanding (jeg smagte selvfølgelig på sagerne først) blev smurt på svinet, da hun var kommet op af gryden efter en lille "morfar" i kogevandet:


Mums filibabs - ned i et lille fad, med lidt vand i bunden - og ind i solariet, hvor den hyggede sig for vildt i en ti minutters tid. Mind you - ligesom grisen med lakridsen, skal du også kun ligge i 10 minutter.Da den kom ud, ville jublen fra heppekoret (mig, sagde grisen) ingen ende tage:


Tilbehøret var også i lakridsernes tegn, eftersom jeg denne gang prøvede et nip Bülow'sk lakridspulver ovenpå tomatsalaten. Det smagte fantastisk. For at være helt ærlig, smagte det faktisk lidt hen ad den der lakrids på Kung Fu-isen. (Nope, I am not kidding.)


Efter min mening, er det her en supersej anvendelse af Bülow's salte lakridssirup. Den er helt forrygende til sådan en skinkefætter. Omend... Jeg ville nok næste gang male skinken ad flere omgange - og så hellere koge den lidt for lidt, så den samtidig kunne stege færdig inde i ovnen. Lakridslaget var lidt for tyndt til min smag - så næste gang ... uhhh, det bliver godt, jeg kan allerede mærke det!

Oh la laakrids-da!


Kommentarer

 1. Det var det bestemt også :P

  Tak for kommentaren :-)

  SvarSlet
 2. Hej Sjønne.

  Jamen, tak for det. Jo, det smager bare fantastisk med gris og lakrids!
  Ja, det kan da være - tror der er mere end 1 madblogger derinde den dag *fnis* ;-)

  SvarSlet
 3. Det lyder rigtigt lækkert :)

  SvarSlet
 4. Lækker lakridsmums der! Det er med garanti en killercombo med svin og lakrids.

  Jeg var også heldig at få en billet til lakridsfestivalen, så det kan være at vi får lejlighed til at hilse :)

  SvarSlet
 5. Ja, jeg ville også være overrasket, hvis du ikke havde ;-)
  Men næste gang... ohh, næste gang....

  SvarSlet
 6. Det har jeg også - deraf 'kan man overhovedet have et for tykt lakridslag' ;-)

  SvarSlet
 7. Nej, jo tykkere desto bedre... troede faktisk allerede du havde prøvet sådan noget fancy noget ;-)
  -Men så var jeg alligevel først på pletten eller wa?! :P

  SvarSlet
 8. Åh, Klidmoster, I låååve when you talk dirty!!!! :-D
  Klart en ting, der skal prøves!

  Jeg skal såmænd også derind - jeg vandt de samme billetter som jer på Mad+Mediers hjemmeside ;-) så det skal nok blive megafestligt!!!

  SvarSlet
 9. OMG! Det lyder edderlabert. Hvad med at lave en karamel på panden med brunt sukker og lakridssirup og så lade den færdigkogte gris simre lidt i det mens den bliver vendt og drejet? Det tror jeg vil give en rigtig god coating.

  Uh, Piskehapsen og jeg skal også til Lakridsfestivallen om lørdagen mellem 12.15 til 14.15 - hvornår skal du der ind?

  SvarSlet
 10. ... kan man overhovedet have et for tykt lakridslag? ;-)
  Det lyder ret spændende!

  SvarSlet

Tilføj en kommentar