Rabarbermuffins med lakrids

Jeg har jo lidt en svaghed for rabarber i selskab med lakrids... Som nogen måske har kunnet læse...

Men det ændrer ikke ved, at rabarber og lakrids smager fuldstændig fænomentalastisk sammen.
End. Of. Discussion. Det bliver ikke bedre. En lyserød jomfru med den sorte Pimpernel... eller noget. Den sorte, stygge lakrids prøver at opsluge den lyserøde jomfru, men hendes egen syrlig-sødhed opsluger ham og spytter ham ud som den lækreste aroma og smag. Sådan. Ikk' så meget pis. Bare god smag - lige ned i ædedolken.

Igår besluttede jeg at bruge nogle af sidste sommers rabarber-leftovers fra fryseren. For lissom... at tynde lidt ud i indholdet. Så der kan komme noget nyt i den.
Det gik således for sig:

Rabarber
Rabarber, overstrøget med sukker
Rabarbersaft til at putte ved, ahornsirup og noget af Johan Bülows lakridspulver.
Hertil en vanillestang fra Tahiti.

Da jeg studerede Tahiti-stangen nærmere, fandt jeg pludselig ud af, hvorfor den lige præcis var så fantastisk godt valgt til denne kageopskrift:

DERFOR skal du bruge Tahiti-vanille... 

Nå, jeg lavede en pund-til-pund dej og gangede den op med 2½: 


Ca. 15 stk.
250g margarine eller smør
250g sukker
5 æg
250g mel
1-1½ tsk. bagepulver

Fyld: 
500g rabarber bagt i ovnen med vanillestang, 2 tsk. lakridspulver, ½ dl rabarbersaft, 120g sukker og 1 spsk ahornsirup i 15-20 minutter ved 200 grader

Efter den omgang så rabarberne således ud:

Rabarbermuffins med vanilje og lakrids
Ja. Det VAR ligeså uhm-num-num som det ser ud. 

Mens rabarberne var inde og hygge sig i ovnen, ploppede jeg alle ingredienserne til muffins'ne sammen og rørte og rørte og rørte i min køkkenmaskine, til dejen var fin, luftig og lind. Da rabarberne så var blevet håndlunkne, puttede jeg dem lige så stille ned i den rørte kagedej og vendte hele molevitten rundt med en dejskraber:


Og så var det bare ind i ovnen med sig - til stor fornøjelse for både næseborene og ganen!

Rabarbermuffins med lakrids
Bagepulveret fik dem op på dupperne...


De var sød-syrlige, krydrede, vanillemættede og alt det en luftig men saftig muffin skal være. De er noget helt specielt, fordi det at bage med KVALITETS-ingredienser bare gør noget ved mad. 

Tak, Johan, for dit altid fænomenale lakridspulver. Tak Reinh Van Hauen for inspirationen og jeres gode rabarbermuffins.  Jeg bliver dog nødt til at fortælle jer, at mine ER bedre. Det eneste, der er noget lort, er størrelsen...

De er alt, alt for små!!!!
(Og bliver spist alt, alt for hurtigt!)


Kommentarer

 1. Mmmm lyder lækkert. Alternativ til rabarbersaft?

  Tak for opskrift, glæder mig til at prøve.

  Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe.
  Tja... Det kunne da vel egentlig godt være?! Har ikke prøvet, må jeg indrømme. Men jeg kan næsten ikke vente til jeg en dag står og får så sindssygt meget lyst til sommer-muffins, og så kan man lige åbne fryseren og så... er de væk! For vi spiser dem sgu nok før det bliver vinter, må jeg indrømme...

  SvarSlet
 3. Enig - det er en fremragende kombi! :-)

  SvarSlet
 4. Hej hottie,
  har lige "opdaget" dig og klikket lidt rundt. Sjovt, for har netop drømt om rabarbermuffins! Du skriver i øvrigt rigtig godt :)

  SvarSlet
 5. @Maiken: Tak for de fine ord - eller, de fine ord om mine ord........ ;-) Godt du synes du kan bruge det jeg laver til noget fornuftigt. Eller hygge. Men hygge er ALTID fornuftigt!
  @Piske: Fuldstændig enig! Jeg har en svaghed for de to... ;-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar